Drugo izdanje Uelbekove knjige u Srbiji


Pošto očekuje da će prvi tiraž Uelbekovog romana „Pokoravanje“ od 3.000 primeraka biti rasprodat do kraja ove sedmice, izdavačka kuća Booka u štampu pušta drugo izdanje i novih 2.000 primeraka biće u prodaji već početkom naredne nedelje, najavljeno je iz ove kuće. Time je novi Uelbekov romana, nakon Francuske, Nemačke i Italije, na dobrom putu da postane bestseler godine i u Srbiji.

Delo koje je u Francuskoj objavljeno istog dana kada se dogodio napad na redakciju magazina Šarli ebdo (na čijoj je naslovnici bio upravo Uelbek) odmah po objavljivanju postalo je najbrže prodavana knjiga u Francuskoj u poslednjih nekoliko godina sa preko 300.000 prodatih primeraka za samo mesec dana. Isto se dogodilo i u Nemačkoj i Italiji, a nakon samo sedam dana od objavljivanja doživeće i svoje drugo srpsko izdanje.

Ogromna potražnja zabeležena je već u pretprodaji, gde je više od 200 kupaca rezervisalo svoj primerak i dobilo ga na kućnu adresu pre nego što je knjiga stigla u knjižare, da bi tokom prethodnih nekoliko dana većina knjižara rasprodala sve primerke koje su prvobitno poručile. Pokazalo se da i domaći čitaoci žele da saznaju kako izgleda Uelbekova vizija bliske budućnosti našeg kontinenta kada 2022. nakon predsedničkih izbora u Francuskoj islam postane dominantna religija, a dobar deo Starog kontinenta uskoro krene francuskom primerom. Izdavačka kuća Booka među prvima na svetu obezbedila je prava na ovaj roman i srpski jezik je tek četvrti na kome se ovaj roman pojavio.

Izvor: Danas


PROČITAJTE I OVO:  Islamisti spalili biblioteku do temelja