Dejan Tiago-Stanković i Ante Tomić 4. marta u knjižari u Zmaj Jovinoj u Novom Sadu


Ugledni pisci, dobitnici brojnih književnih priznanja koji se rado čitaju u regionu i šire, Dejan Tiago-Stanković i Ante Tomić družiće se u petak, 4. marta 2022. sa čitaocima u Novom Sadu u Laguninoj knjižari u Zmaj Jovinoj 12.

Najpre će od 17 sati čitaoci moći da upoznaju autora romana „Zamalek“ i „Estoril“, Dejana Tiago-Stankovića. On je u svetsku književnost ušao kao prevodilac na srpski dela portugalskog nobelovca Žozea Saramaga, ali i dela našeg nobelovca na portugalski, Ive Andrića. Zatim je svoj književni talenat ispoljio i u sjajnim romanima „Estoril“ i „Zamalek“ koji su naišli na sjajan prijem i kod čitalaca i kod književnih kritičara. Nedavno je stigla i Nagrada Evropske unije za književnost za „Zamalek“.

Istoga dana, u petak, 4. marta od 18 sati, sa čitaocima i posetiocima knjižare u Zmaj Jovinoj, družiće se hrvatski pisac, novinar i scenarista Ante Tomić, čije su se dve knjige „Pogledaj što je mačka donijela“ i „Čudo u Poskokovoj Dragi“ pojavile u izdanju Lagune. Pored plodne književne karijere, Tomić piše za hrvatski Jutarnji list, i kolumne Vlaška posla za Slobodnu Dalmaciju. Na festivalu Raindance 2017. podelio je sa Rajkom Grlićem nagradu za najbolji scenario za film „Ustav Republike Hrvatske“.


PROČITAJTE I OVO:  Objavljen „Tamaritski Divan“ Federika Garsije Lorke