Crtač “Dilana Doga” dolazi na nišku “Striporamu”


I ove godine na “Nišvilu” se održava festival stripa i pop kulture “Striporama”. Od 11. do 14. avgusta posetioci će moći da se upoznaju sa likovima i delima Luiđija Pikata, Boba Živkovića i drugih strip majstora, najavljuju iz striparnice Južni Darkwood.

3-2

Jedan od crtača čuvenog “Dilana Doga” Luiđi Pikato i ilustrator Doborosav Bob Živković su neki od najznačajnih učesnika ovogodišnje “Striporame”.

“Pikato je već 30 godina jedan od navoljenijih i najcenjenijih crtača “Dilana Doga”. Bob Živković je jedan od najvećih srpskih ilustratora, tri decenije ilustruje za Politikin Zabavnik, a prvi put će imati izložbu u Nišu”, kažu organizatori.

Osim njihovog, najavljeno je učešće strip autora Dražena Kovačevića, Milana Jovanovića, Stevana Subića, Jelene Đorđević, Velibora Stanojevića, Pavla Zelića, Marka Stojanovića, Dušana Mladenovića.

Tribine, promocije novih izdanja, izložbe, javni intervjui, crtanje posveta, neformalno druženje sa gostima festivala, berza stripa i akcionih figura, škola stripa za najmlađe biće organizovani u sklopu “Striporame”.

U Salonu 77 biće izložene originalne table serijala Milana Jovanovića objavljene u Francuskoj, kao i lokalni stripovi i ilustracije. Dobrosav Bob Živković izlagaće u “Deli centru” u Davidovoj ulici, a u galeriji Srbija i Tvrđavi biće prodajne izložbe akcionih figurica.

Izvor: Južne vesti


PROČITAJTE I OVO:  Betmen, trijumf nove inkarnacija mračnog viteza