Anica Dobra nagrađena u Zaječaru: Šta će žena bez brka?


Na Festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru, sinoć je odigrana predstava “Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda u režiji Gorčina Stojanovića.

Nagrada za najboljeg glumca u predstavi pripala je Anici Dobroj za ulogu Milice Njegovan, odlučio je žiri sa predsednikom Nebojšom Bradićem na čelu.

Iako je više puta glumila u predstavama na “Zoranovim danima”, njoj je ovo prvi “Zoranov brk”.

“Šta će žena bez brka”, rekla je Anica Dobra primajući nagradu i dodala da je među glumcima ta nagrada “bitna i voljena”.

Ovacije i aplauzi ispratili su sjajnu glumačku ekipu koju, pored Dobre, čine: Branislav Lečić, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Zaječarci su sinoć videli još jednu odličnu predstavu na pratećem Festivalu malih pozorišnih formi, gde se zagrebačko kazalište “Moruzgva” predstavilo se monodramom dugog naslova “Bobička ili drugih sto stranica Filipa Latinovića”, prema istoimenom Krležinom romanu.

Ova predstava počinjala je sinoć četiri puta jer je negde, posle svega minut dva, dolazilo do kratkog spoja struje koji je kvario ozvučenje. Glumci su stoički podneli ovo maltretiranje “iz mreže”, a publika ih je i zbog toga dugim aplauzom na scenu vraćala nekoliko puta, naveli su u saopštenju organizatori festivala.

Izvor: N1info


PROČITAJTE I OVO:  Predstava „…i ostali“ – priča o sveobuhvatnoj manjini