Zašto volimo Pračeta već pedeset godina?


Fenomen zvani „Teri Pračet“ odavno je osvojio planetu.

Tvorac čuvenog Disksveta je kao mladić pisao priče za lokalne novine koje nije objavio. Od tada je prošlo pedeset godina, a zbirka priča „Vremeplovac iz kamenog doba“ konačno je ugledala svetlost dana na srpskom jeziku.

Priče u ovoj knjizi su veoma duhovite i pune bezočnog humora. Mašta je neverovatna stvar. U knjizi „Vremeplovac iz kamenog doba“ može vas odvesti na vrh najviše planine ili u najdublje podvodne predele. Baš onamo je odvela Doginsa kada je pošao u neverovatno veliku pustolovinu, punu čarolija i čudnih letelica. (A tu je negde bio i najbolji vic na svetu – verujte mi, urnebesan je.) Odvela je i troje mladih istraživača na Mesec (gde su možda zaboravili flašu limunade), a jednog pećinskog čoveka čak kod zubara. Pridružite im se na tom putovanju i u brojnim drugim pustolovinama u ovoj neverovatnoj zbirci priča…

Iako više nije među nama, Teri Pračet važi za jednog od najomiljenijih i najčitanijih pisaca na svetu. Bio je jedan od najpoznatijih pisaca fantastike, a svetsku slavu stekao je prvim romanom o Disksvetu „Boja magije“ koji je napisao 1987. – to je ujedno i prva knjiga koju je objavila izdavačka kuća Laguna. Pračetove knjige prevedene su na više od trideset jezika i prodate u preko šezdeset i pet miliona primeraka.

Zbog toga što volimo Terija Pračeta i zbog toga što nijedna kuća ne bi trebalo da bude bez njegovih čarobnih priča i avantura, do nedelje 30. maja u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs, možete ostvariti popust od 20% na kupovinu tri ili više knjiga Terija Pračeta.

Da li ćete obogatiti svoje police nekim romanom o Disksvetu, kao što su „Šmrk“, „Tras!“ ili „Noćna straža“, ili možda samostalnim romanom „Narod iz tepiha“, ostavljamo vama da odlučite.

Ovaj popust može se kombinovati sa članskim popustom, ali ne i sa ostalim popustima u knjižari.