Udruženje „Alia Mundi“ za promociju kulturne raznolikosti i proslavljena književnica koja je proglašena za Globalnu ikonu poezije, Maja Herman Sekulić, pozivaju umetnike iz celog sveta da pošalju svoje umetničke radove/ilustracije inspirisane pesmom “Ljubav u doba korone” koja nastoji da pokaže da je poezija “planetarni anđeo slobode” i da dok je ceo svet zarobljen, ova pesma slobodno leti širom planete i ujedinjuje ljude.

Pozivaju se i prevodioci da daju svoj doprinos prevođenju pesme na strane jezike (pesma je do sada prevedena od strane uglednih pesnika i prevodilaca na: engleski, ruski, italijanski, turski, mađarski, gruzijski, persijski, hebrejski, holandski, španski, japanski, a u toku su prevodi na pandžabi, nemački, arapski, francuski i druge svetske jezike).

Svoje radove možete slati na email adresu udruzenje.alia.mundi@gmail.com, sa naznakom ZA PROJEKAT „PESMA KOJA JE UJEDINILA SVET“. Svaki autor može poslati samo jedan rad. Autori će o završetku konkursa biti obavešteni nakon što autorka odabere najbolje radove.

Rok za slanje radova je 5. maj, a objavljivanje publikacije se očekuje do 15. maja.


ČITAJTE  Arhipelag na 62. Beogradskom sajmu knjiga

Leave a Reply

Your email address will not be published.