Srećko Horvat i Milo Rau u trećem razgovoru online filozofskog teatra


Nakon uspešnih razgovora koji su održani sa pozorišnim rediteljem Oliverom Frljićem (Zagreb) i rediteljkom i nekadašnjom selektorkom Bitefa Anjom Sušom (Stokholm), slede susreti sa vodećim imenima svetskog savremenog pozorišta čije smo predstave imali prilike da vidimo na poslednjem 53. Bitefu – Milom Rauom (Brisel) i Štefanom Kegijem (Berlin). Razgovore će, kao i “u dobra stara vremena” voditi Srećko Horvat i Maja Pelević, dok će publika moći da postavlja pitanja u komentarima na YouTube kanalu Bitef teatra.

Podsećamo da je Bitef teatar pokrenuo digitalno izdanje Filozofskog teatra za vreme trajanja vandredne situacije izazvane COVID-19. Razgovore sa značajnim Bitefovim pozorišnim umetnicima publika može pratiti online uživo pratiti i postavljati pitanja u komentarima svakog četvrtka od 20h na OVOM linku.

Ovog četvrtka, 23. aprila od 20h na YouTube kanalu Bitef teatra, biće organizovan treći u nizu razgovora online filozofskog teatra, koji će voditi Srećko Horvat sa Milom Rauom, rediteljem i umetničkim direktorom pozorišta NTGent, Belgija.

Srećko Horvat će sa Milom Rauom razgovarati o njegovoj poslednjoj predstavi „Antigona u Amazoniji“, dotičući se i mnogih globalnih problema kao što su klimatske promene i izbeglička kriza, sa ciljem da ispituju ulogu pozorišta od antike do sveta posle koronavirusa. Pitanje nije samo kako će izgledati pozorište nakon pandemije i doba socijalnog distanciranja, već i koja je uloga pozorišta u menjanju društvene realnosti.

Podsećamo da je predstava ovog reditelja “Orest u Mosulu” svečano otvorila prošlogodišnji 53. Bitef. 


PROČITAJTE I OVO:  Beogradsko dramsko pozorište: Berlinski zid