Sinoć otvoren 24. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici


Na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta u Subotici sinoć je otvoren 24. Međunarodni festival pozorišta za decu.

Na svečanom otvaranju nastupila je petnaestogodišnja Anastasija Stokin iz Subotice, članica Dečijeg crkvenog hora “Sveti Roman Melod”, koja je otpevala festivalsku himnu “Pustite decu nek rastu” (tekst: Milivoje Mrkić, muzika: Arsen Dedić).  Svojim nastupom program su obogatili i talentovani citraši, članovi Kulturno-umetničkog društva zanatlija “Erne Lanji” iz Subotice.

 Nagradu za životno delo “Mali princ”, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, primili su ruski istoričar i teoretičar pozorišta Boris Goldovski i Ljubica Beljanski-Ristić, naš cenjeni dramski pedagog i vizionar u oblasti dečje edukacije, kojoj je pripala i čast da zvanično otvori Festival.

U nastavku večeri prikazana je predstava “More mašte” Pozorišta lutaka iz Niša (Srbija), koja se nalazi u takmičarskom programu.

24. Međunarodni festivala pozorišta za decu u Subotici, koji traje do 29. septembra, predstaviće i ove godine u takmičarskom programu najrelevantnije predstave za decu iz celog sveta, uz respektabilan naučni segment, ali i raznovrsne prateće sadržaje: filmski program, izložbe, radionice, promocije knjiga… Kompletan program možete da preuzmete ovde.

Izvor: Blic

PROČITAJTE I OVO:  SNP: Madam Baterflaj, prvi put u sezoni