Promocija knjige “100 senki nad Beogradom” Aleksandra Diklića


Promocija knjige „100 senki nad Beogradom“ nastale po TV serijalu Aleksandra Diklića, autora knjige „Beograd večiti grad“ biće održana u sredu, 14. juna u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

O knjizi će pored autora govoriti dr Aleksej Timofejev, naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije, i novinari Aleksandar Gajšek i Zoran Nikolić. Domaćin promocije biće Irena Jovanović Pucarević. Program će voditi Staka Novković i Žarko Obračević.

Knjiga „100 senki nad Beogradom“ predstavlja čudesno putovanje kroz vreme ispričano u sto fantastičnih priča o senkama ljudi koji su obeležili istoriju drevnog Beograda. Kako autor nagoveštava, biće to jedno novo putovanje u duboko vreme večitog grada.

Aleksandar Diklić je već poznat kao uspešan autor projekta „Beograd večiti grad“, monumentalnog naučno-popularnog dela u 27 epizoda. Ovaj rad je dobio i svojevrsan libreto za obožavaoce projekta, u obliku sada već kultne knjige „Beograd večiti grad: sentimentalno putovanje kroz istoriju“.

„Beograd večiti grad“ je dočekao dostojnog konkurenta u obliku sledećeg rada svog autora: „100 senki nad Beogradom“.

Diklić je uspeo da nadmaši svoj opus u plemenitom pokušaju sagledavanja senki velikih i donekle zaboravljenih ličnosti iz prošlosti Beograda. Ovaj poduhvat je tim značajniji jer je Beograd doživeo u svojoj prošlosti desetak raznoplemenih armija koje su prošle njegovim ulicama, a u novijoj istoriji i pet talasa razornih bombardovanja.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija romana "Priča o Petru"