The Conan Doyle pub renamed as the J K Rowling.in Edinburgh

Ovde možete otići na piće kod Džoane Rouling


Jedan škotski pab, sa tradicijom dugom 150 godina, dugo je nosio ime proslavljenog pisca, autora romana o detektivu Šerloku Holmsu, ser Artura Konana Dojla.

Nedavno mu je, međutim, dodeljena čast da ponese ime jednog drugog pisca, autorke romana o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, književnice Džoane Rouling.

Edinburški pab “Konan Dojl” (The Conan Doyle) zvanično je rebrendiran od Nove godine i sada nosi ime “Dž. K. Rouling” (The J.K. Rowling), na šta ukazuje i promenjeni natpis iznad ulaza ispisan zlatnim slovima, kao i viseća tabla.

Kao dodatak ovoj promeni, na zidu je okačena slika Roulingove, za vreme ručka u pabu, na mestu na kome se nalazila ista takva slika “njenog prethodnika”.

Wonder if they are serving butter beer? #jkrowling

A post shared by Catherine Simpson (@catherinesimpsonwriter) on


Promena imena je iznervirala stalne goste paba koji već danima svoje nezadovoljstvo izražavaju na društvenim mrežama, i pored toga što je ona samo privremena, piše Travel and leisure.

Naime, ona predstavlja jednu od aktivnosti u okviru proslave Nove godine, odnosno tradicionalnog višednevnog slavlja poznatog kao “Hogmanaj”. Pabu će staro ime biti vraćeno 25. januara.

Međutim, za poslednjih nekoliko dana, “Artur Konan Dojl” je kod “Dž. K. Rouling” u goste privukao veoma veliki broj fanova Harija Potera.


Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Biblioteka u kojoj čitaoce zatvaraju u kaveze