“Male žene” kao grafička novela


Povodom sto pedeset godina od objavljivanja čuvenog romana Male žene američke književnice Lujze Mej Alkot izdavačka kuća Little, Brown Books for Young Readers najavila je projekat kojim će udahnuti novi i drugačiji život ovom književnom klasiku.

U putanju je grafička novela koja celu priču premešta u današnje multikulturalno društvo.

Od izlaska prvog izdanja knjige Male žene vremena su se promenila i svet nije više onakav kakav je bio u doba kada je roman napisan. Zato će ova grafička novela omogućiti da se pripadnici različitih društvenih i etničkih grupa lakše povežu sa delom Lujze Mej Alkot.

Novela čiji je naslov Meg, Džo, Bet i Ejmi ukazaće istovremeno i poštovanje prema delu slavne književnice, ali će i pokazati kakve su se sve dramatične kulturne promene dogodile u društvu u proteklih sto pedeset godina.

Osim po boji kože junaci i junakinje će se razlikovati i po seksualnosti tako da će neki među njima biti i pripadnici LGBTQ populacije.

„Kao osobi koja je i sama deo LGBT zajednice drago mi je što učestvujem u radu na stripu koji bi i sam voleo da sam mogao da pročitam kada sam bio mali“, rekao je scenarista ove grafičke novele Rej Terciero.

Grafička verzija dela Lujze Alkot baviće se i nekim ozbiljnim temama poput seksualnosti, odrastanja, sestrinstva, identiteta…

Prva epizoda je premijerno objavljena ove nedelje na internetu i možete je pogledati OVDE, dok će papirno izdanje u celosti biti objavljeno u novembru.

Izvor: Bookstr


PROČITAJTE I OVO:  Malo siroče Eni je na početku bila feminizirani dečak Oto