Povodom sto pedeset godina od objavljivanja čuvenog romana Male žene američke književnice Lujze Mej Alkot izdavačka kuća Little, Brown Books for Young Readers najavila je projekat kojim će udahnuti novi i drugačiji život ovom književnom klasiku.

U putanju je grafička novela koja celu priču premešta u današnje multikulturalno društvo.

Od izlaska prvog izdanja knjige Male žene vremena su se promenila i svet nije više onakav kakav je bio u doba kada je roman napisan. Zato će ova grafička novela omogućiti da se pripadnici različitih društvenih i etničkih grupa lakše povežu sa delom Lujze Mej Alkot.

Novela čiji je naslov Meg, Džo, Bet i Ejmi ukazaće istovremeno i poštovanje prema delu slavne književnice, ali će i pokazati kakve su se sve dramatične kulturne promene dogodile u društvu u proteklih sto pedeset godina.

Osim po boji kože junaci i junakinje će se razlikovati i po seksualnosti tako da će neki među njima biti i pripadnici LGBTQ populacije.

„Kao osobi koja je i sama deo LGBT zajednice drago mi je što učestvujem u radu na stripu koji bi i sam voleo da sam mogao da pročitam kada sam bio mali“, rekao je scenarista ove grafičke novele Rej Terciero.

Grafička verzija dela Lujze Alkot baviće se i nekim ozbiljnim temama poput seksualnosti, odrastanja, sestrinstva, identiteta…

Prva epizoda je premijerno objavljena ove nedelje na internetu i možete je pogledati OVDE, dok će papirno izdanje u celosti biti objavljeno u novembru.

Izvor: Bookstr


ČITAJTE  Green Arrow - Krade od bogatih da bi uzeo siromašnima!

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.