Predstavljanje nove knjige maga psihoterapije Irvina Jaloma


U petak, 30. marta sa početkom u 19 časova u Malo sali Doma kulture „Studentski grad“ biće organizovano predstavljanje nove knjige “O sebi” jednog od najvećih psihoanalitičara današnjice Irvina Jaloma.

Na tribini učestvuju psihijatar i psihoterapeut Snežana Kecojević Miljević, psihijatar i psihodramski psihoterapeut Dušan Potkonjak i novinarka i književna kritičarka Anđelka Cvijić.

O knjizi
: Samo desetak dana posle američkog izdanja pred domaće čitaoce je stigla knjiga sećanja i memoarskih zapisa “O sebi” Irvina Jaloma, maga psihoterapije. Prema rečima samog Jaloma, ovo je njegova poslednja knjiga.

Baveći se godinama psihoterapijskim radom, Jalom je ovde svoje terapeutske oči usmerio prema sebi i svom životu – najranijem detinjstvu, odrastanju, roditeljima, porodici, obrazovanju, izboru medicine i psihijatrije kao profesije, braku, deci, pisanju knjiga, svima koji su uticali na njega. Opisuje događaje iz psihoterapijske prakse, ali ne krije ni svoja najdublja osećanja, strahove, piše o starenju i varljivosti sećanja…, a sve je ilustrovano fotografijama iz albuma porodičnog i profesionalnog života.

O autoru: Irvin David Jalom (13. 6. 1931, Vašington) američki je egzistencijalni psihijatar i književnik.

Nјegovi roditelјi, Jevreji, emigrirali su iz Rusije u Ameriku. Dao je najveći doprinos predajući o grupnoj psihoterapiji i razvijajući model egzistencijalne terapije, u čijoj su osnovi četiri datosti lјudskog stanja: samoća, besmisao, smrt i slobodna volјa.

Snimio je dokumentarne filmove o tehnikama terapije, a predstavlјen je u dokumentarcu Bekstvo od smrti, koji istražuje odnos nasilјa i straha od smrti.


PROČITAJTE I OVO:  Rezultati konkursa “Cvet moje tajne”