Veče posvećeno epskoj fantastici u Vršcu


U Salonu kod Porte u Vršcu u sutra će biti otvorena izložba strip radova Zorana Jovičića i održana promocija književnog opusa Aleksandra Tešića, vodećeg pisca epske fantastike.

Tešić je rođen 1961. u Čačku, iz diplomatske je porodice i školovao se u inostranstvu. Dvadeset godina se bavio planinarenjem, radi kao prevodilac na RTS-u. Piše od 2008. godine kada je objavljen prvi deo trilogije “Kosingas” – “Red zmaja”.

Usledili su: “Bezdanj” (2009), “Smrtovanje” (2010), i zatim trilogija o Milošu Obiliću: “Zmaj i Ždral” (2012), “Koplje sv. Georgija” (2013) i “Vitez zatočnik” (2014).

Jovičić je rođen 1984. U Mrkonjić Gradu. Diplomirao je na Beogradskoj Politehnici, odsek za industrijski dizajn. Od malena se intenzivno bavi crtanjem stripova, a uzori su mu italijanske škole kao što su Boneli i Vila. Tri puta je bio učesnik izložbe Međunarodnog salona stripa u SKC-u.

Prvo ostvarenje mu je strip “Dan bijesa” i trenutno radi kao autor stripa “Kosingas – Red Zmaja” uz podršku mentora Vladimira Vesovića.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  ŽOZE SARAMAGO - u susret stogodišnjici rođenja velikog pisca