Muzej objavio knjigu sa slikama golih devojaka umesto eksponata


Jedan muzej u Češkoj je objavio publikaciju o arheologiji, ali su greškom u njoj fotografije obnaženih žena, a ne arheoloških nalaza, te sada ne može da se odbrani od Čeha koji pošto-poto traže feleričnu knjigu da bi je kupili.

“Prvobitno smo hteli da knjigu s pogrešnim fotografijama ponudimo posetiocima Muzeja uz ulaznicu, besplatno, kao kuriozitet, ali interesovanje ljudi nas je iznenadilo. Samo danas me je zvalo telefonom 30 ljudi”, kazao je tabloidu Blesk Mihal Babik, direktor Regionalnog muzeja u Jičinu na severoistoku Češke.

Knjigu “Arheologija regiona pesnika. Arheologija Sobotecka u Češkom Raju” Muzej je izdao sam, prošla je korekturu i nekoliko provera pre no što su je poslali štampariji. Nikome nije jasno kako su se u njoj obrele erotske fotografije.

“Ne umem sebi da objasnim kako su dospele te nepodobne fotografije u knjigu”, kazao je Babik i dodao da je naručeno štampanje novog izdanja, ovog puta sa ispravnim ilustracijama.

Muzej je sada u nebranom grožđu: da li da odštampanih 300 primeraka povuče, proda interesentima koji ne prestaju da zovu, ili da ih podeli besplatno, uz ulaznice.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Agata Kristi je želela da "ubije" Herkula Poaroa