Miki Manojlović predsednik žirija Sterijinog pozorja


Ovogodišnje 62. Sterijino pozorje koje se održava od 26. maja do 3. juna svečanom besedom otvoriće Mirjana Gardinovački, prvakinja Srpskog narodnog pozorišta u penziji a odluku o najboljoj predstavi od devet u Takmičarskoj selekciji doneće petočlani žiri koji je ove godine sačinjen od veoma zvučnih imena.

To su, kako je danas objavljeno, kompozitorka Isidora Žebeljan, pozorišni reditelji Nikita Milivojević i Aleksandar Popovski i glumci Emina Elor i Predrag Miki Manojlović, predsednik žirija, a kao kuriozitet pojavljuje se činjenica da su svi dobitnici Sterijine nagrade.

Pored predstava u Takmičarskoj selekciji publika će imati priliku da vidi još sedam pozorišnih komada van konkurencije.

U okviru bogatog pratećeg programa izdvojeni su 15. Međunarodni trijenale „Pozorište u fotografskoj umetnosti”, zatim izložba portreta i poezije “Pogled Sterijinih očiju” Hadži Zorana Lazina, izložba radova studenata doktorskih studija scenskog dizajna u Novom Sadu “Suočavanje”, promocija monografije glumice Jasne Đuričić, dobitnice “Dobričinog prstena”, autora Aleksandra Milosavljevića – i tribina “Svedok protiv svoje epohe” o stvaralaštvu Đorđa Lebovića, uz učešće Dušana Kovačevića, Ivana Medenice i Miroslava Radonjića.

Na 62. Sterijinom pozorju biće dodeljene i Nagrada publike Sterijinog pozorja za najbolju predstavu, Bijenalna Sterijina nagrada za pozorišnu kritiku “Miodrag Kujundžić” i Trijenalna Sterijina nagrada za teatrologiju “Jovan Hristić”.

Izvor: Blic


PROČITAJTE I OVO:  Zaronimo u srce homofobije