Ukraden rukopis novih “50 nijansi…”


Rukopis novog erotskog romana E. L. Džejms “Grej”, novog nastavka serijala “50 nijansi…”, ukraden je iz izdavačke kuće nekoliko dana pre nego što je knjiga trebalo da bude lansirana, piše “Independent”.

To naravno ne znači da novi “pornić za mame” neće izaći 18. juna (i verovatno obezbediti još koji milion autorki), već da će ključni detalji biti objavljeni na internetu pre zvanične premijere, slično kao u slučaju romana “Hari Poter i relikvije smrti”.

Roman “Grej” ponovo prepričava događaje iz prve knjige, ali iz ugla glavnog lika Kristijana Greja.

Londonska policija je navela da nije upoznata sa krađom, ali su medijima informaciju o ovom slučaju prosledili iz pravnog tima izdavačke kuće “Pingvin rendom haus”.

Naravno, odmah su se pojavile i glasine da je sve to samo deo marketinške kampanje za novi roman.

Knjiga o čijoj će se umetničkoj vrednosti verovatno i te kako raspravljati, ali koja će isto tako verovatno biti veoma popularna, napisana je zbog “želja fanova”.

“Kristijan je veoma kompleksan lik i čitaoci su oduvek bili fascinirani njegovim motivima i željama, kao i njegovom problematičnom prošlošću”, rekla je autorka.

Trilogija “50 nijansi…” prodata je u više od 100 miliona primeraka širom sveta i prevedena je na više od pedeset jezika.

Izvor: b92


PROČITAJTE I OVO:  Robot otkrio čudovište iz Loh Nesa koje je ubio Šerlok Holms