Tribina o SF/F motivima u stvaralaštvu Dejvida Bouvija


U okviru redovnog tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, u ponedeljak 01. februara 2016. godine s početkom u 19 časova, u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda (I sprat) biće održano predavanje posvećeno nedavno preminulom muzičaru Dejvidu Bouviju „Fantastični likovi Dejvida Bouvija“.

Kako se u najavi događaja navodi, Bouvi se obilato družio sa (naučno)fantastičnim motivima i u muzičkoj i u filmskoj karijeri. A članovi Društva „Lazar Komarčić“ načiniće retrospektivu njegovih uloga, sa posebnim osvrtom na filmski hit „Lavirint“ iz 1986. godine. O datoj temi govoriće Tijana Tropin i Miloš Petrik.

Inače, nedavno su novinske agencije prenele vest da je Dejvid Bouvi svojevremeno konkurisao za ulogu u trilogiji „Gospodar prstenova“. Spekuliše se da je popularni muzičar imao želju da zaigra u ulozi Gandalfa ili Elronda, kralja vilenjaka.

Ipak njegov angažman je izostao. Navodno, reditelj trilogije Piter Džekson nije želeo da angažuje Bouvija jer je smatrao da će njegovo pojavljivanje na filmu odvratiti pažnju publike sa priče, pa je tako odabrao neke tada manje poznate glumce poput Monahana i Orlanda Bluma.

Izvor: Art-Anima


PROČITAJTE I OVO:  "Kultura čitanja", pravo deteta i obaveze bibliotekara