Sajam knjiga, Foto: Bookvar

Razgovor o ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade na Sajmu knjiga


Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, pod nazivom DIJALOZI, biće održan razgovor o ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade, Junu Foseu. U razgovoru učestvuju prevodilac Radoš Kosović, kao i urednici i izdavači knjiga Juna Fosea u Srbiji, Tamara Krstić i Dejan Matić.

Moderator razgovora biće Dragana Kovačević.

DIJALOZI se održavaju 24. 10. 2023. godine, u Sali “Ivo Andrić” na Beogradskom sajmu, sa početkom u 16 časova.

Nakon ovog programa, Radoš Kosović će biti gost štanda Trećeg Trga I Srebrnog drveta (prsten Hale I, stand 1410), gde će se neformalno družiti sa posetiocima štanda u periodu od 17 do 19 časova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Treći Trg (@treci_trg)

Jun Fose je rođen 1959. godine u Haugesundu, na zapadu Norveške. Njegovo obimno stvaralaštvo obuhvata romane, priče, dečju književnost, eseje, poeziju i dramska dela. Nesumnjivo je među najznačajnim savremenim evropskim i svetskim piscima. Smatra se najvećim dramaturgom nakon Henrika Ibsena. Dobitnik je niza prestižnih nagrada kako u Norveškoj tako i u svetu. Njegova dela prevedena su na preko pedeset jezika.

PROČITAJTE I OVO:  Petar Nikolić: "Sajam knjiga je jedna velika avantura!"
PROČITAJTE I OVO:  Kata Kaluđerović: "U Dereti verujemo u moć dobre knjige"

Od Foseovih dela Treći Trg je do sada smo objavio zbirku pesama PAS I ANĐEO, roman JUTRO I VEČE, kao i dve knjige drama, JA SAM VETAR i SAN I DRUGEDRAME. Tokom Sajma knjiga, u njihovom izdanju, izlazi i ono što se smatra za magnum opus ovog izuzetnog piscaa to je njegova čuvena SEPTOLOGIJA!

Razgovor o Junu Foseu moći ćete da pratite uživo na Facebook i Instagram profilu Trećeg Trga.