Promocija knjige NESABRANE PRIČE(…) Eliezera Pape


Promocija knjige Eliezera Pape NESABRANE PRIČE i još nesabranije misli i crtice, a o desetercu da se i ne govori biće održana u ponedeljak, 4. jula u 19.00 časova, u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada.

Pored autora knjige – Eliezera Pape, na promociji će govoriti Zoran Đerić, Nenad Šaponja i Gordana Todorić.

Eliezer Papo (1969, Sarajevo) objavio je jedan istorijski roman Sarajevska megila: skica za portret jednog svijeta u trinaest poteza (2001, uži izbor za Ninovu nagradu) i dve zbirke priča: Sefardske priče (2000) i Časovničar i sačasnici: zbirka postistorijskih priča, s domaćim zadacima, podijeljena u pet časova i četiri odmora (2007). Godine 2020. u Novom Sadu objavljen je prevod njegove naučne studije Borba, duh i opstanak. Partizanska agada: jedinstvena pashalna parodija iz vremena Holokausta.

Od 1991. godine Eliezer Papo živi u Jerusalimu i profesor je sefardske književnosti na Ben-Gurion Univerzitetu u Negevu, gde upravlja i „Moše David Gaon” centrom za sefardske studije. Istovremeno, Papo predsedava i međunarodnim naučnim društvom „Sefarad”, koje okuplja stručnjake iz različitih oblasti sefardskih studija. Redovni je član Izraelske nacionalne akademije za ladino i dopisni član Španske kraljevske akademije.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Milena Dravić - Više od umetnosti"