Pet autobiografija uspešnih žena koje morate pročitati


Kako se žene nose sa velikim uspehom? Nije novo psihološko štivo, već isečci iz života planetarno popularnih žena. Kako su kombinovale profesionalni život i porodične obaveze, i da li je istina da bogat društveni život nipošto nisu želele da napuste, najbolje će biti da pročitate sami u njihovim autobiografijama.

Žena poput njih je mnogo, njihova imena možda znate ili ne, one su ključne u formiranju nečijeg dobrog – filmskog, književnog, modnog ukusa, a mi smo za vas odabrali autobiografije ovih 5 super žena.

1. Diane von Furstenberg, The Woman I Wanted to Be

Živela je neverovatan život, pun ljubavi, putovanja, mode i avantura, zaista kao iz romana. U knjizi ne okleva da objasni sve zamke posla kojim se bavila, ne prećutkuje lekcije o slomljenom srcu, niti borbu sa rakom – priča o hrabrosti i dobroti.

2. Sophia Loren, Yesterday, Today, Tomorrow

Obožavana Sophia, jedna od prvih filmskih ikona stila, simbol ženstvenosti i putenosti, Lorenova je u svojoj autobiografiji otkrila detalje iz svog detinjstva, put do uspeha, odnos sa glumcem Caryjem Grantom, pa čak i svoje omiljeno jelo.

3. Diana Vreeland, D.V.

Poznata po ljubavi prema crvenoj boji, razigranom pristupu modi i životu, Diana Vreeland nije štedela na otkrivanju detalja iz sopstvenog života – nesebično je pričala o pedeset godina karijere u modnoj industriji.

4. Anjelica Huston, Watch Me

Nastavak knjige A Story Lately Told je zgodan trenutak da se upoznate sa životom harizmatične Anjelice Huston od trenutka kada je sa uspehom zakoračila u Holivud, ali i kada se upoznala i zaljubila u Jacka Nicholsona. Hustonova potiče iz čuvene filmadžijske porodice, te je njen život u tom smislu bio još neverovatniji i haotičniji, na snimanjima, ali i van njih.

PROČITAJTE I OVO:  Mračno poreklo Diznijevih bajki

5. Grace Coddington, A Memoir

Jedna od najboljih modnih stilistkinja, Grace Coddington ikona je modne industrije. Opisala je svoj život u Walesu, karijeru modela, ali i odlomke iz pravog života koji čeka svakoga kada se spuste zavese i magija nestane.

Izvor: City Magazine