Short Stories

Završen nagradni konkurs „Kratko o ljubavi“


U organizaciji izdavačke kuće Laguna održan je konkurs „Kratko o ljubavi“. Veliki broj učesnika se odazvao mnoštvom ljubavnih priča koje ste mogli da pročitate na sajtu, a žiri u sastavu Ivana Kuzmanović, Marko Vidojković i Aleksandar Ilić odabrali su tri najbolje ljubavne priče.

Najbolju priču poslala je Sonja Popov.

1 – „Žablji tango“
Na kraju te čudesne majske večeri pune plesa i muzike Princeza se konačno odvažila da poljubi Žapca. I tada se desilo nešto neverovatno, jedno čudo, sasvim u duhu večeri. Princeza se pretvorila u ljupku žabicu i ovaj presrećni par žaba je odskakutao do Lagune ljubavi gde se i danas njišu na talasima svoje bajke.

Pobednica konkursa sa pričom „Žablji tango“ na poklon dobija paket Antonio Banderas i paket od pet romana izdavačke kuće Laguna (po izboru dobitnika).

Drugo mesto zauzeo je Strahinja Momirov koji je ostvojio paket Nescafé i dva romana izdavačke kuće Laguna (po izboru dobitnika).

2 – Tog jutra sam joj kupio rimljanke, predivne, crne, sa ukrasom koji je pratio liniju njenog malog članka, i razmišljao kako ih obuva samo za mene, dok šetamo pored lagune koja se nalazila u blizini mesta u kojem smo odseli. Obula ih je ipak, to isto veče, i izašla sa novim drugaricama da šeta. Vratila se, kaiš na rimljankama je pukao, u rukama novog momka koji je morao da je ponese i rumenim obrazima, a ja sam samo gledao u rimljanke, i razmišljao, kako mi više i nisu tako lepe.

Treće mesto zauzela je Jana Jovičić i tako ostavojila tri romana izdavačke kuće Laguna (po izboru dobitnika).

3 – Samopouzdano je koračala bolničkim hodnikom i, slušajući naizmenične krike očajanja onih koji su saznali da im najmiliji neće još dugo živeti i uzdahe olakšanja i sreće onih koji su dobili drugu šansu, zagledala je ljude smeštene u bolničke sobe pitajući se koga bi mogla da poseti. Zastala je ispred prostorije u kojoj je u polusnu ležao jedan starac, a do njega, na ivici kreveta, sedela sićušna starica i, s puno ljubavi milujući njegovu pegavu ruku, čitala Laguninu knjigu „Kradljivica knjiga“. Sačekala je da mu starica pročita i poslednju rečenicu, a zatim je nežno obuhvatila njegovu dušu i ponela je ka večnom prebivalištu.

PROČITAJTE I OVO:  Dejanu Aleksiću nagrada „Miloš Crnjanski“ za roman „Petlja“

Tri nagrađene priče biće objavljene i u magazinu Lisa.