Upoznajte prvog autovanog mormona gej supreheroja


Strip crtač Brajan Anderson planira da realizuje strip u kojem bi glavni junak Sem Šepard bio član Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, koji bi imao superherojske moći i bio bi gej.

On je preko Kikstartera započeo da prikuplja sredstva za ovaj svoj projekat i već je sakupio 5000 dolara.

U stripu će se baviti pitanjima zašto je Sem Šepard odabran, kako će njegova homoseksualnost da utiče na njegovu ulogu božanskog sluge i kako će njegova Crkva da reaguje kada bude čula da je gej osoba odabrana za božiju misiju.

Ovaj strip je planiran kao seksi gej priča bez pornografije gde glavni protagonista neće biti gej samo nominalno već će njegov ljubavni život zauzimati značajan deo priče zajedno sa borbama, humorom, istraživanjem mitologije mormona i sa, naravno, brojnim super-zlikovcima.

Mormonsku crkvu je osnovao Džozef Smit, koji je kako sam navodi, još od svoje mladosti bio često posećivan od strane anđela Moronija koji su mu saopštavali da pored Jevanđelja postoji i izvestan „dodatak“ pisan na zlatnim pločama. Po njegovom tvrđenju on je pronašao te zapise i oni su, u vidu novog otkrovenja izašli iz štampe 1830. godine.

Ubrzo posle objavljivanja svoje “biblije”, Džozef Smit proglašava sebe “modernim” prorokom, ravnim prorocima Starog zaveta i počinje da okuplja sledbenike, do vremena svog ubistva (“mučeništva”, u mormonskoj istoriji) koje je počinila razjarena gomila 1844. U to vreme imao je bar deset hiljada sledbenika.

To je veoma kompromitovalo njihovu reputaciju; onda je većina članova odabrala da sledi Brigama Janga, Smitovog naslednika, kao “proroka, vidovnjaka i vizionara”. Posle napornih putovanja mormoni su se naselili na teritoriji Jute, a Solt Lejk Siti im je postao glavni grad (religiozni centar).

PROČITAJTE I OVO:  Malo siroče Eni je na početku bila feminizirani dečak Oto

Mormoni su verska i kulturna grupa povezana sa mormonizmom, verskim pokretom koji je nastao nakon vizije Džozefa Smita u državi Njujork 1820. Posle Smitove smrti 1844, mormoni su sledili Brigama Janga na putovanje u oblast koja će kasnije postati teritorija Juta. Velika većina mormona su danas članovi Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, a manji deo su članovi nezavnisnih crkava.

Mormoni su razvili jak osećaj zajedništva koji proizilazi iz njihove doktrine i istorije. Tokom druge polovine 19. veka mnogi mormoni su praktikovali „višečlani brak“, oblik verske poligamije.
Mormoni imaju strog zakon čednosti, zahtevajući uzdržavanje od seksualnih odnosa van braka i strogu vernost u braku.

Mormon1 Mormon3

stripling_warrior_003 stripling_warrior_004