Susreti dvadeset autora i autorki iz Srbije i Kosova


Od 14. do 16. marta u KROKODILovom Centru (Karađorđeva 43) održaće se susreti dvadeset mladih autora i autorki iz Srbije i Kosova.

Čitanja će se održati u četvrtak 14. marta i petak 15. marta od 20 sati. Autori će čitati na originalnim jezicima uz titlovane prevode. Panel diskusije održaće se u petak 15. marta od 11h pod nazivom U tuđim cipelama ili Kako jedni druge vidimo i u subotu 16. marta od 11h pod nazivom Novo vreme ili Sutra počinje sad. Zvanični jezik panel diskusija je engleski.

Događaji su otvoreni za javnost a ulaz slobodan.

Učestvuju: Rina Krasnići, Marjan Čakarević, Đerđ Filipaj, Bojan Babić, Špetim Selmani, Tanja Šljivar, Arber Selmani, Marija Pavlović, Fjola Hodža, Maša Seničić, Jeton Neziraj, Ognjenka Lakićević, Rona Jaka, Dragoslava Barzut, Azem Deliu, Jasna Dimitrijević, Lura Limani, Saša Savanović, Genc Kadriu, Đorđe Majstorović.

Ovaj trodnevni skup ima cilj da doprinese uspostavljanju i održavanju stabilnih odnosa između Srbije i Kosova putem profesionalnih veza koje nadilaze okvire dnevne politike, kao što su književne i kulturne spone između autora i autorki mlađe i srednje generacije iz Kosova i Srbije, a koje konstantno otežavaju zajednička prošlost, političke prilike, kao i ogromna jezička barijera.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Sunce ovog dana" Vladimira Pištala