Studio “Ledžendari” otkupio prava na Herbertovu “Dinu”


Studio “Ledžendari entertejnment”, autor filmova “Godzilla” i “Warcraft”, otkupio je prava na čuveni SF klasik “Dina” Frenka Herbeta, prema kojem će snimiti film i TV seriju.

Smeštena u daleku budućnost, “Dina” priča priču o Polu Atreidu, protagosti čiji roditelji prihvataju kontrolu nad pustinjskom planetom Arakis. Nedugo nakon dolaska Atreida na planetu, vojvoda Leto – Polov otac, svrgnut je sa vlasti u puču čija je osnova bila izdaja, a Pol i njegova majka pobegli su u pustinju.

Za produkciju svih projekata biće zaduženi Tomas Tal, Meri Parent i Kejl Bojter, dok će izvršni producenti biti Brajan Herbert, Bajron Merit i Kim Herbert.

Ovo nije prvi put da “Dina” zaživi na filmskom platnu – roman je takođe dobio adaptaciju 1984. godine, koju je režirao Dejvid Linč. Uprkos neuspehu i zaradi od samo 30,9 miliona dolara, film je u skorije vreme dobio kultni status.

Čuveni režiser Aleksandar Hodorovski planirao je 1973. godine adaptaciju u saradnji sa Salvadorom Dalijem, Orsonom Velsom i Mikom Džegerom, ali se njegova zamisao nikada nije ostvarila usled nedostatka novca.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Knjige u kojima su čitaoci pronašli najviše utehe u proteklih 100 godina