Srpska književnost digitalno na sajmu u Frankfurtu


Na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, do nedelje, 18. oktobra, srpska književnost biće predstavljena u digitalnom formatu, zbog virusa korona.

Virtuelna publika moći će da se upozna o nekim od najznačajnijih srpskih pisaca, kao i delu najnovije izdavačke produkcije iz Srbije, najavljeno je iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Na digitalnoj platformi Sajma knjiga u Frankfurtu postavljene su takozvane oglasne table, na kojima su izložene promotivne fotografije knjiga sa kratkim beleškama o njima.

Izložene su i video-prezentacije dela i autora, kao i razgovori sa savremenim piscima, navedeno je u saopštenju.

Tu su i informacije o knjigama nagrađenim Andrićevom i Ninovom nagradom u poslednjih deset godina, kao i poseban segment posvećen Dragoslavu Mihailoviću, koji ove godine puni 90 godina i čije su pripovetke u prevodu na nemački jezik, prošle godine privukle posebnu pažnju.

U virtuelnom predstavljanju stranim posetiocima i izdavačima ukazano je na klasike srpske književnosti, na neke od najznačajnijih autora u drugoj polovini 20. veka i posebno na savremene pisce.

Uz prezentaciju knjiga postavljen je i digitalni katalog, a za strane izdavače, urednike i prevodioce, kao i druge posetioce Sajma, obezbeđena je internet i telefonska komunikacija sa Univerzitetskom bibliotekom u Beogradu.

Digitalno predstavljanje organizovala je Univerzitetska biblioteka u Beogradu, koja je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Srbije podržana kao nosilac projekta predstavljanja domaćih knjiga na inostranim sajmovima.

Izvor: Srna, N1


PROČITAJTE I OVO:  Održana promocija romana "Pomor i strah" Vuleta Žurića