SNP: Dva izvođenja “Gospođe Ministarke” u novembru


U Srpskom narodnom pozorištu na sceni „Pera Dobrinović“ izvešće se Nušićeva komedija „Gospođa ministarka“ u utorak, 15. novembra s početkom u 19.30. Biće to 53. izvođenje. Ovaj Nušićev politički vodvilj, kako ga najčešće karakteriše kao pozorišni žanr, ima dugu i bogatu tradiciju izvođenja posebno u teatrima Srbije. Novosadsko izvođenje „Gospođe ministarke“, u režiji Radoslava Raleta Milenkovića, tu ulogu prepušta glumici Lidiji Stevanović, vrlo sigurnoj i stopljenoj s likom ministarke Živke. Reč je o tipičnoj komediji karaktera naslovnog lica. U stvari, Živka ministarka nije poseban karakter, nego samo jedan izdvojen iz skupa srodnika, a to se najbolje vidi iz najsnažnije scene komada, u kojoj se ministarka nađe sa celom porodicom.

U ulogama su: Lidija Stevanović kao Živka ministarka, Jugoslav Krajnov kao zet Čeda Urošević, Aleksandar Gajin kao Ujka Vasa, Bojana Milanović kao Dara, kći, Sanja Ristić Krajnov kao Anka, služavka, Marko Savković kao Sinčić Raka, Predrag Momčilović kao Pera pisar, Marko Savić kao Doktor Ninković, Ljubica Rakić kao Gospa Nata, Milovan Filipović kao Pera Kalenić, Milorad Kapor kao Rista Todorović, Jelena Antonijević kao Učiteljica engleskog jezika, Gordana Jošić Gajin kao Soja, Tijana Maksimović kao Tetka Daca, Višnja Obradović kao Hristina, Miroslav Fabri kao Jovan Pop-Arsin, Gordana Kamenarović kao Tetka Savka, Olivera Stamenković kao Tetka Panta, Maja Nikolić kao Mila, Dragomir Pešić kao Teča Jakov. Ova predstava se izvodi već dve godine i videlo je više od 14 hiljada gledalaca.

Ulaznica ima još malo i mogu se kupiti uz popuste za studente, penzionere i organizovanu posetu. Tokom ovog meseca publiku očekuje još jedno izvođenje Nušićeve „Gospođe ministarke“ i to 23. novembra.


PROČITAJTE I OVO:  "Dopler" Erlenda Lua premijerno u SNP-u