Promocija knjige “Transparentne životinje”


Izdavačka kuća Partizanska knjiga vas poziva na promociju zbirke priča Transparentne životinje Stefana Boškovića, u utorak, s početkom u 19h, u Zaokretu (Cetinjska 15). Na promociji će, pored autora, govoriti urednici Partizanske knjige Vladimir Arsenić i Srđan Srdić.

Transparentne životinje kao tekst umnožavaju metaforu nagoveštenu u naslovu. Junaci koji obitavaju u ovim pričama jesu providni i jasni, nema nikakve misterije niti mistifikacije. Istovremeno, svedeni su na životinje, na ono animalno u ljudskom, na nagon i njegovo zadovoljenje. Zbog toga je ova knjiga ironično pesimistična, iako se takvom ne čini. Melanholična, premda sve pršti od akcije.

Stefan Bošković je rođen 1983. godine u Podgorici. Diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Objavio je roman Šamaranje koji je nagrađen na konkursu za Najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori. Kratke priče i drame su mu objavljenje u nekoliko časopisa i antologija. Priče su mu prevedene na engleski, ruski i slovenački jezik. Bošković se takođe bavi glumom i pisanjem scenarija. Ispod mosta, među stijenama, film za koji je pisao scenario sa Sehadom Čekićem, a u kome i glumi, biće prikazan na Sinemafestu 5. novembra.


PROČITAJTE I OVO:  Mesec filma u Evro-Đunti knjižarama!