Promocija knjige “Put ka uspešnom dojenju”


Promocija knjige “Put ka uspešnom dojenju”

Učestvuju:

Marija Taraba, autorka knjige i savetnica za dojenje

Ana Tomović, rediteljka i majka dvoje dece

Natalija Panić, urednica u Kreativnom centru

Utorak, 26. maj u 18 h, Kafe knjižara Delfi SKC (Kralja Milana 48, ulaz iz Resavske)

O autorki

Marija Taraba je prva licencirana savetnica za dojenje u Srbiji (IBCLC – International board certified lactation consultant), a od 2014. godine i predstavnik za Srbiju u Međunarodnom savezu za laktaciju (IBLCE Europe). U Srbiji je osnovala ogranak La Leće lige, svetske organizacije za pomoć mamama oko dojenja, koja postoji od 1950. u više od devedeset zemalja.

O knjizi Put ka uspešnom dojenju

U Srbiji je procenat isključivo dojenih beba u prvom mesecu života samo 35% i pored toga što porodiljsko odsustvo traje dvanaest meseci, a važnost majčinog mleka je opštepoznata. Marija Taraba, savetnica za dojenje i autorka ove knjige, veruje da su za uspešno dojenje najbitnije podrška i prava i blagovremena informacija.

U knjizi se upravo to i nalazi: mnogo korisnih informacija o prednostima dojenja i svemu onome što o dojenju treba znati pre porođaja. Tu su odgovori na pitanja o tome kako što uspešnije započeti s dojenjem u porodilištu, kako održati ritam dojenja po dolasku kući, koje su najbolje poze za dojenje, kakva treba da bude majčina ishrana tokom dojenja, kada i kako otpočeti sa uvođenjem nemlečne hrane, kada i kako prekinuti s dojenjem, koji se problemi mogu javiti pri dojenju i kako ih rešiti.

Autorka poručuje: Ovu knjigu napisala sam da bih vas uputila u pravilno uspostavljanje laktacije, da bih razbila predrasude i pružila mamama preko potrebnu veru u sopstveno telo.

Rediteljka Ana Tomović govoriće na promociji o svom iskustvu s dojenjem – o tome kako izbeći pogrešne savete i kako se na vreme obavestiti o laktaciji.

PROČITAJTE I OVO:  Goran Petrović dobitnik nagrade „Vladan Desnica“ za roman „Ikonostas“