Proglašeni pobednici Glasnikovog konkursa za najbolјu kratku studentsku priču


U želјi da podstakne mlade da pišu i čitaju, a onima koji već pišu da omogući da njihove priče budu objavlјene u prestižnoj izdavačkoj kući, Službeni glasnik je i ove godine organizovao Konkurs za najbolјu kratku studentsku priču.

Od 56 pristiglih priča, žiri u sastavu: Petar Arbutina, Gordana Milosavlјević Stojanović, mr Vesna Smilјanić Rangelov i Zlatica Đokić Katanić dodelio je nagrade autorima tri najbolјe priče:

  1. Priča Žike Petakovića
  2. Tender Jovane Dimkić
  3. Strvina na putu Filipa Popovića

Za objavlјivanje u zbirci Studentske priče 2022. godine izabrane su i sledeće priče: Minut ćutanja Dragolјuba Mandića, Fantomski bol Lenke Nastasić, Putnik Milice Petrušić, Verovatno Nemanje Savića, Panegirik Petra Vasilјevića, Triptih Teodore Mitrović, Terapija daleko od šanka Danijele Tošić, Evelin Filipa Gajina, Profesor Kojner Marka Ćurčića, Nestajanje Mladena Matića, Ćabrice Olivere Mitić i Vremenom Tare Komatine.

U obrazloženju žirija se ističe da su učesnici konkursa pokazali inovativnost, ali i spisatelјsku zrelost i da donose nove teme i novi duh na našu književnu scenu.

Žiri čestita dobitnicima i svim učesnicima ohrabrujući ih da i sledeće godine učestvuju na ovom konkursu.