NBS: Haiku muzički performans ansambla Poetrio


U ponedeljak, 9. maja, u 19 sati, u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije, biće izveden muzički performans H2M (Haiku2 Music), u izvođenju međunarodnog ansambla Poetrio.

Izvođači: Mirjana Gvozdenac – muzika, vokal i klavir, Meri Agnes Servatius – violončelo i vokal, Borut Novakovič – arhilauta, Klara Stanič – klarinet, Žiga Šercer – udaraljke.

 

Autor muzike i tvorac projekta H2M je Mirjana Gvozdenac koja je izabrala 12 haiku pesama Nenada Burgića Burge; 11 haiku pesama opisuje prirodne elemente (Kiša, Reka, Kamen, Cveće, List…), a jedan haiku nosi naslov Cipele i vodi nas u daleke krajeve gde osećamo nostalgiju, opažamo lepotu, dišemo i između dva daha ne znamo na koji da se oslonimo (Burga).

 

Slovenački i međunarodni ansambl Poetrio je kvintet koji čine akademski muzičari iz raznih zemalja: Slovenije, Srbije, Hrvatske, Austrije, Amerike… Sačinjen je iz zanimljive kombinacije instrumenata: arhilaute, klarineta, violončela, udaraljki i klavira. Poetrio izvodi autorsku muziku ambijentalnu, kamernu i istovremeno ritmički bogatu. Njihov glavni moto je pronalaženje tačke osetljivosti publike i dizanje na viši nivo makar samo za jedan nezaboravan trenutak.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige Vanje Bulića "Tata u drugom stanju"