Miki Maus postaje Dilan Dog


Da, dobro ste pročitali, za potrebe jednog broja slavni italijanski junak naći će se u koži još slavnijeg Mikija, a Gručo će se oprobati u ulozi Šilje.

Hajde da vam objasnimo o čemu se radi… Svi vrlo dobro znate da su u Italiji stripovi na visokoj ceni. Neki od tamo najpopularnijih serijala, poput Dilana Doga, dolaze iz kuće Serđo Boneli, dok mlađi čitaoci uglavnom kupuju serijal zvani “Toplino”, što bi bio italijanski ekvivalent nekadašnjem “Mikijevom zabavniku”. Topolino je, naime, italijanski naziv Mikija Mausa, najvažnijeg Diznijevog junaka čije smo ime mi ostavili u originalu.

No, dok se kod nas babe i žabe obično ne mešaju, italijanski izdavači pomislili su da bi bilo baš lepo kada bi svoje klince i klinceze upoznali sa starim istraživačem kao što je Dilan Dog, te će se 3096. broj “Topolina” koji stiže na kioske za koju nedelju u potpunosti preseliti u Dilanov univerzum.

Za scenario će se pobrinutu Tito Faraci i sadašnji urednik DD serijala, uvrnutiRoberto Rekioni (nadamo se samo da konačan rezultat neće biti Mater Morbiza decu). Crtež potpisuje autor Paolo Mottura koji godinama radi za italijanski Dizni, a 2011. nacrtao je i jednu epizodu Dilana Doga u koloru. Ispod teksta pogledajte njegove nacrte za ovu zaista specijalnu parodiju.

Izvor: Happy Novi Sad


PROČITAJTE I OVO:  "Družina Dardaneli" iz kafane spasava svet