Iskrena i smela ispovest nekadašnje prve dame Amerike


Ona je jaka, neustrašiva i slobodoumna. Njena iskrena i smela ispovest nadahnjuje i dokazuje da je u životu sve moguće.

U autobiografiji „Moja priča“ Mišel Obama veoma promišljenim i opčinjavajućim pripovedanjem uvodi čitaoce u svoj svet dok opisuje iskustva koja su je oblikovala – od detinjstva na Južnoj strani u Čikagu preko karijere izvršne direktorke koja žonglira između majčinstva i posla do života na najpoznatijoj adresi na svetu.

Neumoljivo iskreno, živo i duhovito, ona govori o svojim pobedama i razočaranjima, kako javnim tako i ličnim, dok prepričava svoju priču onako kako ju je živela – svojim rečima i pod svojim uslovima.

Kao prva dama Sjedinjenih Američkih Država – prva Afroamerikanka koja se našla u toj ulozi – doprinela je da Bela kuća postane otvorenija i gostoljubivija nego pre, a istovremeno se istakla kao uticajna zagovornica prava žena i devojčica u Americi i širom sveta, uticala da porodice usvoje zdravije i aktivnije životne navike i stajala uz supruga dok je predvodio Ameriku u teškim trenucima. Za to vreme nam je pokazala i nekoliko plesnih pokreta, briljirala u emisiji „Carpool Karaoke“ i pod neumoljivim medijskim reflektorima vaspitala dve ćerke koje stoje čvrsto na zemlji.

Topla, pametna i iskrena, „Moja priča“ je veoma lično svođenje računa žene koja se dušom i razumom stalno opirala očekivanjima – i koja nas nadahnjuje da uradimo isto.

Autobiografiju Mišel Obame možete pronaći od subote 20. juna u svim većim knjižarama.


PROČITAJTE I OVO:  O hrabrim ženama koje uzimaju pravdu u svoje ruke