Erdoganove pristalice pale knjige


Pristalice turskog predsednika Redžipa Tajipa Erdogana, koji se sveti svima zbog pokušaja vojnog udara, okomili su se i na knjižaru!

Posle pokušaja vojnog udara u Turskoj, predsednik te zemlje Redžip Tajip Erdogan krenuo je u obračun sa svima za koje misli da bi mu mogli “doći glave”.

Više od 50.000 ljudi iz raznih sfera života je što uhapšeno, što otpušteno, što suspendovano sa posla. Odmah nakon slamanja vojnog puča, Erdogan je otpustio čak 2.000 sudija po celoj Turskoj, a onda je krenuo po svim oblastima.

Njegove pristalice danima se okupljaju u turskim gradovima, izražavajući mu ljubav i podršku, a ima i onih koji bi da se obračuvaju sa svima koji drugačije misle. Na meti su čak i knjige.

Tako su Erdgovanove pristalice upale u knjižaru u gradu Malatija, na jugostoku Turske (region Anadolije) i uništile sve pred sobom.

Svoj bes su posebno iskazali prema knjigama muslimanskog propovednika Fetulaha Gulena, koga je Erdogan označio kao organizatora neuspelog vojnog udara, što je Gulen demantovao i ocenio da je puč izrežirao upravo turski predsednik kako bi imao odrešene ruke da sprovede sve svoje ideje.

Njegove knjige nađene su spaljene i u Famagusti, na Kipru. Preciznije u turskom delu Kipra.

POGLEDAJTE UNIŠTAVANJE KNJIŽARE

Izvor: Mondo


PROČITAJTE I OVO:  Nesvakidašnja promocija knjige priča Lazara Ristovskog "Ulična akademija"