Vladimiru Pištalu uručena “Bela golubica”


Na rođendan velikog naučnika i pronalazača Nikole Tesle, danas su u Matici srpskoj, priznanja Bela golubica i Tesla silver koin, svečano uručena ovogodišnjim laureatima, među kojima su ugledni svetski i domaći naučnici, umetnici, prosvetni radnici… Dobitnici ovih priznanja, koja dodeljuje Tesla global forum, su: Vladimir Pištalo, Kenet Korum, Nikolaj Burljajev, Cesar Antonio Molina, Branko Kovačević, MilanaVukobrat…

– Na ovaj način obeležvamo 10. jul, rođendan slavnog naučnika. Na taj dan 1936. godine Nikola Tesla je postao i počasni građanin Novog Sada – rekao je predsednik udruženja i direktor festivala Tesla global forum Goran Marić, naglasivši da u znaka sećanja na Teslu ovaj forum dodeljuje i dve stipendije posebno nadarenim studentima.

Festival Tesla global forum je multimedijalni događaj i održava se i ove godine od 9. do 12. jula u Novom Sadu i na Fruškoj gori, na Andrevlju. Posvećene je popularizaciji nauke, kulture i obrazovanja, ove godine s temom „Antropologija budućnosti“. Festival okuplja naučnike, pisce, profesore, muzičare koji studentima na predavanjima, panel diskuisijama i tematskim radionicama prenose svoja znanja i iskustva iz oblasti kojima se bave. Festivala prate izložbe, koncerti i filmske projekcije.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija monografije PRIČA O NOVOSADSKIM JEVREJIMA