„Tajni život brojeva“ u prodaji od 11. maja


Holm Fribe, ekonomista i direktor Zentrale Intelligenz Agentur (ZIA) u Berlinu i docent na Univerzitetu umetnosti u Cirihu, i Filip Albers, teoretičar američke i opšte kulture, napisali su možda najbolju knjigu o brojevima. Knjiga je napisana kao praktično, primenjivo uputstvo za upotrebu brojeva. Saznaćete mnogo zanimljivih činjenica o brojevima koje nemaju mnogo veze sa matematikom.

Zašto se najčešće poklanja neparan broj cvetova? Zbog čega u avionima Lufthanze nema 17. reda? Zašto su timovi sa 7 članova najefikasniji? Zašto slučajnost ne izgleda kao slučajnost? I zašto ne možemo imati više od 150 pravih prijatelja, čak ni na Fejsbuku?

Mislili ste da znate sve o brojevima? Pogrešili ste.

Brojevi žive tajnim, nedokučivim životom u čiji smisao ljudska vrsta nije još uvek uspela da pronikne. Ali tajni život brojeva utiče i na sve moguće aspekte našeg života. Ne verujete? Pročitajte ovu knjigu i shvatićete da je veza ljudske vrste sa brojevima praktično neraskidiva od kada je sveta i veka.

U ovoj knjizi su objedinjeni kulturnoistorijska baština, zaprepašćujući nalazi i provereno stručno znanje o svetovnoj moći, simbolici i nezavisnom životu brojeva – a uz to i praktično uputstvo za upotrebu u svakodnevnom odnosu sa njima.

Brojevi su naši prijatelji i naši nemezisi, naši saputnici kroz život, oni prožimaju sve, od datuma našeg rođenja, do datuma naše smrti, njihova moć je čudesna i naprosto nerazumljiva a njihova sveprisutnost u istoriji ljudske civilizacije je svakako jedna od najvećih misterija ikada. Jednačina koju još nismo rešili.

Ova knjiga je potrebna svima. I onima koje se bave dizajnom, arhitekturom ili društvenim odnosim, onima koji deluju u sferi umetnosti ili potrošnje. Knjiga ima dvanaest poglavlja, a do kraja čitanja otkrićete i zašto!


PROČITAJTE I OVO:  "Dominantna i neželjena elita" Latinke Perović najprodavanija