Student dizajna je napravio funkcionalni Betmen kostim


Dok većina studenata svoje slobodno vreme provodi u kafićima ili igrajući video igre, Džekson Gordon sa Univerziteta u Filadelfiji je oduvek imao bolje stvari na umu kao što su npr. dizajniranje funkcionalnog Betmen kostima.

Gordon, student industrijskog dizajna, izjavio je da njegovo odelo otporno na metke, noževe, udarce bejzbol palicom itd. Pri dizajniranju je vodio računa da štitnici ne ometaju kretanje i rado bi to demonstrirao uz nekoliko poteza koje je pokupio na polaganju za crni pojas iz kung fua.

Kako bi finansirao sopstveni projekat, Gordon je pokrenuo kampanju na Kikstarteru i tako sakupio oko 1200 dolara. Taj novac je iskoristio za kupovinu kevlara i silikonskih kalupa. Trebalo mu je dva meseca da završi odelo, a kaže da se najviše mučio oko konstruisanja maske. Čitavo odelo je teško više od 11 kilograma.

’’Kada ga nosite u rancu, imate osećaj kao da je teško čitavu tonu, ali kada ga obučete, jedva i da osećate da ga nosite’’, izjavio je Gordon.

On bi voleo da radi u laboratoriji za istraživanje i razvoj, tako da uvek ima novi projekat na kojem radi.

’Završio sam odelo prošle nedelje, sada sam završio domaći i čitave nedelje se pitam: šta ću da radim sa svojim životom sada?’’, rekao je Gordon u šali.

batsuit501

batsuit502

Izvor: Happy Novi Sad


PROČITAJTE I OVO:  Režiser filma „Tor – Ljubav i grom“ otkriva budućnost Herkula u Marvelovim filmovima