Šta čitaju naši poznati?


Kada se povede razgovor o knjigama, među zvezdama ima i onih koji su bolno iskreni poput Mitra Mirića koji je rekao “da se ne lažemo, volim da čitam Teksa Vilera”, ali i onih koji se hvale svojim poznavanjem domaće i svetske literature.

Ana Nikolić i Ana Karenjina

Pevačica Ana Nikolić je ranije na plaži uslikana kako čita “Idiota” od Dostojevskog. Nešto kasnije, na sličnoj plaži, u malo drugačijoj pozi čitala je Tolstojevu “Anu Karenjinu”. Uslikana sa dve različite knjige na grudima Ana možda može da bude i proglašena za najnačitaniju estradnu pevačicu kod nas iako malo kasni sa “lektirom”.

Nikolija voli da se duhovno uzdiže

Njena koleginica Nikolija Jovanović je nedavno razgledala knjige u knjižari pa je za jednu televiziju preporučila gledaocima štivo.

– Ja više volim te duhovne ili knjige za duhovno uzdizanje. Skoro sam čitala Ekarta Tola „Moć sadašnjeg trenutka“ i trenutno čitam „Vrtlog“, rekla je Jovanovićeva.

Nikolija je tako otkrila da preferira popularnu psihološku literaturu.

Dara Bubamara zna šta ne voli

Jedan od estradnih tračeva koji je izbio pre par godina otkrio je koju knjigu Dara Bubamara ne želi da pročita. Veoma je teško naći podatak o tome koje su to knjige koje želi da pročita. Uvređena od strane Suzane Mančić, koja je u jednoj emisiji, kao članica modnog žirija negativno komentarisala njenu odevnu kombinaciju, Dara je rekla da nikada ne bi čitala njene knjige.

Suzana Mančić piše bestselere, ali i čita tuđe knjige. Rekla je da čita sve što napiše Isidora Bjelica.

Biljana Ristić protiv 50 nijansi

Komičarka Biljana Ristić nije imala lepe reči za erotske romane E.L. Džejms.

PROČITAJTE I OVO:  Tolstoj pre 105 godina postao dopisni član srpske akademije

“Trenutno čitam ovaj popularni roman “Pedeset nijansi – Siva” i, znate šta, to je beba u pelenama u odnosu na jednog Henrija Milera ili Margaret Diras. Ili Eriku Jong, kod koje su scene seksa mnogo eksplicitnije i upečatljivije. Vidim da se to dopada mladima, može da se čita, ali daleko od toga da je reč o senzacionalnom romanu sa potencijalom da šokira svet. Na temu erotike, pisci iz prethodnih epoha su pomerili granice, ovaj roman nije. Da ne pominjem perverzije iz stare, rimske književnosti”, izjavila je Biljanam a ovom izjavom zadala je domaći zadatak mnogim drugim domaćim zvezdama koje vole da čitaju.

Zanimljiv je i izbor pevačice Zlate Petrović. Zlata je rekla nešto baš zabavno na promociji književnice Jasmine Ane: “Prvi put sad čitam knjigu Jasmine Ane, posle mnogo godina, nisam procitala ni jednu od osnovne skole.”

Iskrena Bojana Stojković

Mankenka Bojana Stojković je bila iskrena: “Ovih dana čitam knjigu Karla Štajnera ‘Sedam hiljada dana u Sibiru’. Malo je teška, ali je sjajno štivo.”

Zašto je izabrala tako tešku knjigu, teško je reći.

Milica Bursać ljubiteljka popularne psihologije

“Moja preporuka za svaku priliku je Ekart Tol ‘Tišina govori’. On je zaista moj ljubimac, a nedavno sam pročitala i “Od kada sam se zavolela – volim” Ivane Kuzmanović i prijatno sam se iznenadila. Spremam se da čitam njen novi roman”, rekla je Milica Bursać jednom prilikom.

Izvor: Blic