Promocija knjige “ŽENA KOJA ZAUSTAVLJA SATOVE” KORNELIJA KVASA


U utorak 27. februara, sa početkom u 18 časova, u Kolarčevoj zadužbini (Studentski trg br. 5) biće održana promocija knjige Žena koja zaustavlja satove Kornelija Kvasa.

O knjizi će govoriti književna kritičarka Sonja Milovanović, Jelena Pilipović sa Filološkog fakulteta i autor.

Čitalac zbirke Žena koja zaustavlja satove zaista će imati mnogo razloga da se oseti privilegovanim, jer će kao uzdarje za poverenje piscu dobiti priliku da zaroni u svet opojnog magijskog realizma u čijim će lavirintima na svakoj stranici, u svakoj rečenici otkrivati nove dokaze neprolazne moći priče i pripovedanja, moći govora. (…) Zbirka priča Žena koja zaustavlja satove svojevrsno je majstorsko pismo Kornelija Kvasa i ubedljiv zalog za nove velike domete.

Iz Pogovora prof. dr Zorana Paunovića

PROČITAJTE I OVO:  Staklenac i poslednji dani
PROČITAJTE I OVO:  Duh ili iluzija? Upoznajte Fuija, četvrtog sestrića Paje Patka

Kornelije Kvas rođen je 1970. godine u Beogradu. Redovni je profesor opšte (svetske) književnosti i teorije književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je više od šezdeset naučnih studija i tri monografije. Piše prozu. Njegova knjiga Zenonov put (2022) bila je u najužem izboru za nagradu Matice srpske „Beskrajni plavi krug” za najbolji roman objavljen u protekloj godini. Živi u Beogradu.