Promocija knjige pesama “Na zemlji” Stevana Bradića


U utorak, 12. decembra sa početkom u 20 časova u Bulevar Booksu (Novi sad) biće održana promocija knjige pesama „Na zemlji” Stevana Bradića.

O knjizi će govoriti Dejan Matić (urednik, pesnik), Ivan Radenković (filozof, aktivista), Branislav Živanović (pesnik, kritičar) i autor.

O knjizi: Druga pesnička zbirka pesnika i književnog teoretičara Stevana Bradića, „Na zemlji”, govori o gradu – kao prostoru i kao pozornici za razumevanje društvenih kretanja i traženje sreće kao neostvarenog obećanja kojim svaki sistem zavarava svoje građane. Ulice, zgrade, obale reke, ljudi i priroda koja postoji na obodima grada u jedinstvu daju sliku tihog, sumornog sveta u viziji lirskog subjekta koji ipak opominje da svi okviri i rešetke koji nas okružuju sačinjeni su od znoja pljuvačke i blata koji pripadaju svakome od nas. Bradićeva knjiga biće vam dobar sagovornik na putu propitivanja savremenosti, bez potrebe da propisuje, poučava i objašnjava.

O autoru: Stevan Bradić piše poeziju, eseje, prikaze i kritiku, prevodi sa engleskog. Objavio je zbirku pesama „U kotlarnici” (2013) i studiju „Simulacija i gastronomija” (2012). Zaposlen je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Uređuje portal za knjževnost, filozofiju i društvenu teoriju „Rizom”. Živi u Novom Sadu.

Na zemlji je autorova druga knjiga poezije (nagrada Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija! 2017).


PROČITAJTE I OVO:  Razgovor o „Antologiji savremene rumunske priče“ na Nacionalnom štandu Rumunije