Promocija knjiga “Buke” i “Balada meda i krvi”


U utorak, 27.decembra 2016. sa početkom u 18 časova u Tržnom centru Banjica (Paunova 24) biće održana promocija knjiga Buke Katarine Vukmanović i Balada meda i krvi Milana Aranđelovića.

Buke – Katarina Vukmanović

Zbirka Buke sačinjena je od devet priča koje iznose na videlo iskru čudesnog u malom, običnom čoveku, a isečci iz svakodnevice obojeni su lucidnim zapažanjima koja u čitaocu bude pomisao – Tačno znam ovaj osećaj. Svaka od priča je, na neki način, produžetak jednog ključnog osećaja, konstatacije ili utiska o svetu, ljudskoj prirodi, pojavama izvan i unutar nas samih; zajedno imaju potencijal da zabave – što je možda i njihova najplemenitija svrha, inspirišu i navedu na razmišljanje.

Katarina Vukmanović rođena je 1987. godine u Beogradu, a zbirka priča Buke je njena prva knjiga.

Balada meda i krvi – Milan Aranđelović

Radnja ovog uzbudljivog i napetog satiričnog horror-trilera smeštena je u 2168. godinu gde sve funkcioniše upravo onako kako smo mi to danas zamesili.

Mladi bračni par Dušan i Alda Majer zajedno sa svoje dvoje dece, blizancima Višnjom i Kiršeom, svojim vozilom sa kamp prikolicom odlaze na višednevni izlet u maleni Argentopolis. Ono što je zamišljeno kao porodično-pravoslavno uživanje u prirodi poprima sasvim drugi tok kada Višnja i Kirše nestaju bez traga. Dušan i Alda kreću u potragu za decom i u njoj im pomažu, ili odmažu, čudnovati stanovnici Argentopolisa. Uskoro shvataju da se iza onoga što je isprva delovalo kao obična otmica krije nešto mnogo veće i strašnije, nešto od čega možda zavisi sudbina celog čovečanstva.

Uz plejadu mitoloških likova poput časnih starleta, matorih striptizeta, raspevanih tenora kaktusa koji su se odmetnuli u narodnjačke vode, ratnohuškačkih kladioničara, pasa rata koji pate od međunarodnog teranja, bande potpuno ludog kamenja, veštica koje veruju u magiju Džudit Batler, kao i mnogo, mnogo zombija, Milan Aranđelović prikazuje društvo današnje Srbije zbog kojeg možete samo da plačete… od smeha

PROČITAJTE I OVO:  Predavanje: Priroda totalitarizma u "Životinjskoj farmi"

Milan Aranđelović je novinar, književni kritičar, satiričar i urednik online magazina Bookvar.