Poljska autorka Marta Đido biće gošća Beograda


U petak, 17. septembra sa početkom u 18 časova u Poletu (Cetinjska 15) biće organizovan razgovor s nagrađivanom poljskom književnicom Martom Đido o njenom romanu Uživanje.

Na tribini će govoriti književnica Marta Đido, prevoditeljka Mila Gavrilović i Jelena Marinkov, IK Štrik, kao moderatorka.

O knjizi: Devedesete godine prošlog veka, prigradsko naselje Varšave. I dok svi očekuju smak sveta uoči novog milenijuma, dvoje mladih ljudi uživaju u sopstvenim telima, prvi put proživljavajući neodoljivu fizičku privlačnost i neutaživu želju da iskuse sve… Iako je njihov susret bio poput sudara komete i Zemlje, oni ne žele da postanu zarobljenici konvencija, zato nikad neće izgovoriti reči „volim” i „te”, zato će se i razdvojiti. Neočekivan susret nakon petnaestak godina, međutim, nateraće ih da preispitaju životne odluke.
O autorki: Marta Đido nagrađivana je poljska književnica mlađe generacije, režiserka i scenaristkinja. Pored romana, piše kratku prozu i eseje, a bavi se i aktivističkim radom. Roman Uživanje, za koji je 2019. dobila Nagradu Evropske unije za književnost, prvo je njeno delo prevedeno na srpski jezik.

PROČITAJTE I OVO:  Beogradska promocija knjige Veselina Markovića o Norveškoj