Kupila prvo izdanje knjige o Hariju Poteru za tri funte i postala bogata


Dvedesetjednogodišnja Hejli Malsom je na humanitarnoj rasprodaji kupila tri polovna primerka knjige o Hariju Poteru. U pitanju su knjige Hari Poter i Polukrvni princ, Hari Poter i Red feniksa i Hari Poter i Vatreni pehar. Malsom je knjige dala ukupno devet funti. Ispostavilo se da su u pitanju prva izdanja ovih knjiga koja kolekcionari procenjuju na 60.000 funti.

Ubrzo nakon što je otkrila kakvog je blago dobila Masom je na Tviteru napisala kako još uvek ne može da poveruje da je na humanitarnoj rasprodaji kupila prva izdanja knjiga o Hariju Poteru.

„Koliko mi je poznato prodavci na rasprodaji nisu bili svesni šta prodaju“, rekla je Malsom za medije. „Kao što ni ja nisam bila svesna šta zapravo kupujem.“

„Nisam znala koliko ove knjige vrede, ali sam na Guglu pronašla podatak da je jedna od prvih izdanja knjige prodata za 60.000 funti.“

Nedavno je jedna od 500 knjiga prvog izdanja knjige Hari Poter i Kamen mudrosti iz 1997. godine prodata na aukciji u Teksasu za cenu koja je pet hiljada puta veća od prvobitne.

Izvor: Bookstr


PROČITAJTE I OVO:  Knjižara bez osoblja koja svoje poslovanje zasniva na poverenju u mušterije