Teenagers students boy and girl reading outdoor in a forest

Književni maraton: 24 sata poezije i proze


Treći književni maraton “Beogradski čitač” počinje u nedelju, 22. aprila, u 12 sati u Čuburskom parku, kod skulpture “Beogradski čitač”, i trajaće bez prekida do ponedeljka, 23.aprila, u podne.

Treću godinu zaredom inicijativa “Beogradski čitač” povodom Svetskog dana knjige, organizuje književni maraton u neprekidnom trajanju od 24 sata.

Ovogodišnji maraton, u slavu književnosti, otvoriće pisac i akademik Matija Bećković, a u programu će nastupiti više od 100 učesnika.

Kod skulpture “Beogradski čitač”, ispred mikrofona će se smenjivati afirmisani pisci i poete, a na lepotu pisane reči podsetiće i dramski umetnici Milan Caci Mahailović, Tatjana Vančelovski, Jelena Stupljanin, Rale Milenković…

Učestvovaće i autori koji stvaraju na jezicima nacionalnih manjina, članovi literarnih sekcija osnovnih škola i gimnazija i laureati literarnih konkursa Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Knjige će preporučiti “jutjuberka” Milica Ðorđević, a svoja prozna dela predstaviće i troje blogera.

Posetioci će saznati kakav umetnički izraz neguju mladi pisci i poete u okviru tribine “Mladi dolaze” Udruženja književnika Srbije i kako stranci koji žive u Beogradu slave dela svojih pisaca.

Izvor: Večernje novosti


PROČITAJTE I OVO:  Predstavljanje novih članova Srpskog književnog društva