Kako Marvel javlja, mame su najveći superheroji!


Tek nešto više od godinu dana nakon što je dobila sopstveni serijal, Jesslica Drew a.k.a. Spider-Woman postala je prva američka strip junakinja koja je pred milionima čitalaca iznela trudnoću.

4956870-4955414-swoman2015005_cov

Kada je u novembru 2015. godine osvanula sasvim nova naslovnica na kojoj vidimojednu opasnu superheroinu kako ponosno pokazuje svoj trudnički stomak, većina čitalaca je ostala zapanjena ovom idejom. Međutim, vreme je pokazalo da je preokret definitivno promena nabolje, budući da se Marvel baš i nije proslavio po prikazivanju realističnih ženskih likova u svojim stripovima.

Podsetimo se, prva naslovnica serijala sa Jessicom Drew u glavnoj ulozi podigla je lavinu negodovanja zbog toga što je crtež delovao previše vulgarno za američko čitalaštvo. Tu naslovnicu potpisao je slavni strip umetnik Milo Manara, ali niko zapravo nije bio oduševljen naglašenom seksualizacijom jedne heroine.

Nakon toga, usledila je promena za 180 stepeni i pozitivne kritike na račun Marvela što je bitnom ženskom liku dao tako važan zadatak kao što je majčinstvo.

Jedini problem bio je nezgrapno napisan moto novog serijala koji glasi:”Roditelj danju, heroj noću”. No, zažmurićemo na to.

Spider-Woman20151-p8-9

Danas priča o Spajder-Mami ima već pet brojeva i u većini epizoda Jessica Drew se nalazi na uvrnutoj galaktičkoj ambulanti za trudnice okružena čudnovatim svemirkama koje takođe čekaju svoje bebe.

Spider-Woman_Vol_6_1_Oum_Variant_Textless

Ipak, uprkos stanju u kojem se nalazi, Jessica uspeva da se izvuče iz svih nezgodnih situacija i ni u jednom momentu ne prestaje da bude opasna ženska koja hrabro ulazi u borbe sa svakakvim lošim momcima.

Pre samo mesec dana, Jessica je na svet donela jednog slatkog mališana i sada se suočava sa novom mukom: kako uskladiti majčinstvo, posao i prebijanje zloća!

PROČITAJTE I OVO:  Festival stripa u Pirotu

Iako mlađim čitaocima ova premisa možda može zvučati smešno, verujte nam da iz perspektive zrelih ženskih čitateljki, priča o Spajder-Mami deluje zaista ohrabrujuće.

Jedva čekamo da vidimo kako će se Jessica u budućnosti nositi sa brojnim roditeljskim zgodama i nezgodama dok štiti ulice Njujorka od opakih zločinaca.

Izvor: Happy Novi Sad