„Hari Poter i ukleto dete“ sadrži mamac za gej publiku?


Autori knjige-scenarija „Hari Poter i ukleto dete“ našli su se na meti kritika da koriste svojevrsne „gej mamce“ kako bi privukli LGBT publiku.

Radnja knjige „Hari Poter i ukleto dete“ smeštena je u period 19 godina nakon zadnjeg dela “Relikvije smrti”.

Hari radi za Ministarstvo magije, oženjen je Ronovom sestrom Džini sa kojom ima troje dece. Priča je fokusirana na njegovog mlađeg sina Albusa Severusa, ali Harija i u ovoj knjizi i dalje progoni prošlost.

Ljubitelji serijala smatraju da je odnos između Albusa Severusa Potera i Skorpijusa Melfoja iskorišćen kao mamac za privlačenje gej publike.

Autori aludiraju na homoseksualne odnose između junaka da bi privukli LGBT publiku, ali u delu nikada ne vidimo nešto konkretno što bi nam i dokazalo homoseksualnu vezu među likovima.

Ovo je urađeno u odnosima između Albusa i Skorpijusa.

Autori su namerno uključili ovu ideju u radnju knjige-scenarija da bi zainteresovali LGBT publiku, a nigde nisu eksplicitno rekli ili pokazali da je ova teorija tačna.

Oni konstantno nagoveštavaju gej priču, čine je veoma mogućom, a onda celu stvar jednostavno odbacuju.

Iako se još uvek nije izjasnila o ovome Džoana Rouling je ranije često govorila protiv nasilja i zalagala se za gej prava. Nakon što je objavila sedmu knjigu o Hariju Poteru ona je kazala kako je Albus Damblador gej.

Takođe je nekoliko istraživanja pokazalo kako su ljubitelji serijala o Hariju Poteru otvoreniji tolerantniji prema LGBT osobama.

Izvor: GayEcho


PROČITAJTE I OVO:  Dve predstave Olivera Frljića na 52. Bitefu