Festival duodrame u Topoli


U Topoli će od 3. do 9. septembra biti održan treći Festival duodrame, na kome će biti izvedeno šest predstava po izboru selektora, prvaka drame Narodnog pozorišta iz Beograda Igora Đorđevića.

Festival će otvoriti Nataša Ninković i Zoran Cvijanović sa predstavom “Prah” Đerđa Špira, u režiji Veljka Mićunovića.

U nedelju 4. septembra publici će se predstaviti Snježana Štikić i Aleksandar Blanić sa duodramom “Bračni par” Mate Morilja, u režiji Đure Tešića, a narednog dana nastupiće Nada Jurišić i Jasmina Dimitrijević, koje će izvesti predstavu “U stvari teatar” Dragane Bošković, u režiji Ane Lazić.

U utorak 6. septembra Tatjana Kecman i Miloš Đorđević nastupiće sa duodramom “Pomahnitali” Tatjane Kecman, dok će u sredu 7. septembra Nela Mihajlović i Suzana Petričević izvesti predstavu “Plastika” Stevana Koprivice.

Četvrtak 8. septembar rezervisan je za duodramu “Derviš i smrt” Meše Selimovića, kojom će se predstaviti Slobodan Ćustić i Miloš Lazić.

Završne večeri festivala, u petak 9. avgusta, žiri u sastavu pozorišni reditelj Dejan Mijač, dramski pisac Željko Hubač i gumica Ana Sofrenović dodeliće Gran pri za najbolju predstavu, nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca, kao i specijalnu nagradu, a biće dodeljena i nagrada publike za najbolju predstavu.

Revijalno će biti izvedena predstava “Dnevnik jednog ludaka” u izvođenju Ivana Vidosavljevića.

Organizatori festivali su Kulturni centar Topola i Udruženje Festival duodrame, pod pokroviteljstvom Opštine Topola, a tokom trajanja festivala Topola će biti domaćin brojnim pozorišnim umetnicima.

Izvor: RTV


PROČITAJTE I OVO:  Jelica Sretenović kao Žanka u Madlenijanumu