Evro Book na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu


Izdavačka kuća Evro Book je i ove godine jedan od tri izdavača iz Srbije koji samostalno izlažu na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, najvećem okupljalištu izdavača na svetu.

Predstavljanje na međunarodnim sajmovima i trgovina autorskim pravima su veoma bitne aktivnosti za izdavačku kuću Evro Book koja već deceniju uspešno razvija sopstvenu produkciju dečjih knjiga u saradnji sa domaćim autorima i ilustratorima. Rezultati ovih aktivnosti su prikazani u preko 40 ugovora za prodaju autorskih prava na više od 20 svetskih jezika.

Najpopularnija knjiga na štandu Evro booka je Princeza u magarećoj koži Šarla Peroa, knjiga iz edicije Zaboravljene priče koje ilustruje Ana Grigorjev. Prava za bugarsko izdanje ove knjige su prodata i pre objavljivanje štampanog izdanja u Srbiji, a nakon predstavljanja ove knjige na štandu u Frankfurtu, knjiga će biti objavljena na češkom, poljskom i rumunskom jeziku, dok je sa izdavačkom kućom Foliant iz Kazakstana dogovoreno objavljivanje cele serije u ovoj zemlji.


PROČITAJTE I OVO:  Piter V. Bret ekskluzivni gost Sajma knjiga