Dodeljene nagrade na Konkursu “Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga”


Marijana Rajić

Marijana Rajić iz Beograda, Katarina Jovanović iz Grocke, Milka Kolundžić iz Kotora, Jelena Bukilić iz Beograda, Milanka Blagojević i Dušica Đajić iz Šamca dobitnice su nagrada na konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga koje je nedavno raspisala Izdavačka kuća Arhipelag.

Katarina Jovanović

Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 460 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je u uži izbor uvrstio 16 fotografija 10 autora iz Srbije i regiona. Zanimljivo je da su sve nagrade na ovom konkursu pripale ženama.

Milka Kolundžić

Odluka o najlepšim fotografijama s knjigom Arhipelaga nije bila nimalo jednostavna, jer je na konkurs stigao veliki broj fotografija, a od pristiglih fotografija veliki broj njih su bili veoma kvalitetni i zanimljivi radovi. Zbog toga su o nagradama odlučivale nijanse. Žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci Arhipelaga, odlučio je da dodeli veći broj nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Interesovanje autora za konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga pdostaklo je Arhipelag da ubuduće raspisuje ovaj konkurs najmanje dva puta godišnje, jednom u rano proleže, drugi put u ranu jesen.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Marijana Rajić dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Katarina Jovanović i Milka Kolundžić dobiće po četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Jelena Bukilić, Milanka Blagojević i Dušica Đajić dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“.

Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

PROČITAJTE I OVO:  "Sab(h)rana dela Viljema Šekspira" na srpski način