Beogradska pozorišta igraju predstave na Tašmajdanu


Direktor Ateljea 212 Novica Antić kazao je Tanjugu da je u tom teatru juče održan sastanak na kome su se direktori beogradskih pozorišta dogovorili da u toku leta igraju na otvorenoj pozornici stadiona Tašmajdan u Beogradu.

Antić je napomenuo da je eventualni termin za početak pozorišnog leta u Beogradu kraj juna ili početak jula.

“Biće pun grad ljudi i na pozornici Tašmajdana će se naći predstave beogradskih pozorišta bez mnogo dekora. Cela akcija će najverovatnije trajati do početka avgusta. Biće to izuzetna prilika za sve glumce da igraju na otvorenom pred mnogobrojnom publikom. Naravno sve preporuke oko zaštite od pandemije virusa kovid 19 biće ispoštovane”, kazao je Antić i dodao da će sva pozorišta uskoro odabrati predstave kojima će se predstaviti na Tašmajdanu.

Sastanku u Ateljeu 212 prisustvovala je i direktorka Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić, koja je izrazila zadovoljstvo zato što će glumci nacionalnog teatra imati prilike da igraju na Tašmajdanu.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl takođe je prisustvovao sastanku, jer je cela ideja o igranju pozorišnih predstava na Tašmajdanu potekla iz Skupštine grada Beograda.

Izvor: B92/Tanjug


PROČITAJTE I OVO:  Proglašena Evropska Republika sa Balkona Bitefa