Ako biste mogli da zamislite samo jednu želju, šta biste poželeli?


Nikolas Sparks je bestseler pisac i jedan od najomiljenijih pripovedača širom sveta. Knjige su mu prevedene na više od pedeset jezika i smatraju se svetskim hitovima. Više Sparksovih romana adaptirano je za film. Novim romanom „Želja“, pričom o samospoznaji, prihvatanju i snazi prve ljubavi, Sparks ponovo pokazuje zašto je majstor savremene ljubavne priče.

Godine 1996. šesnaestogodišnja Megi Doz počela je da živi u selu Okrakoku na ostrvima Severne Karoline kod tetke koju je jedva poznavala. Bila je usamljena i nesrećna dok nije upoznala Brajsa Triketa, jednog od retkih tinejdžera u varošici. Vedar, iskren i tek primljen na Vest point, Brajs će je upoznati sa fotografskom umetnošću, strašću koja će odrediti njen život. Pokloniće joj i savršeni poljubac, ali i još nešto, mnogo važnije od svega.

Godine 2019. Megi je već renomirana fotografkinja. Svoje vreme provodi u vođenju uspešne galerije u Njujorku i fotografisanju udaljenih lokacija širom sveta. Kada se iznenada suoči sa medicinskom dijagnozom, sve više mora da se oslanja na pomoć svog mladog asistenta.

Dok odbrojavaju dane pred Božić, Megi počinje da mu priča priču o jednom davnom Božiću, decenijama ranije i jedinoj želji koju ima.

„Želja“ Nikolasa Sparksa u prodaji je od subote 5. marta u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

 


PROČITAJTE I OVO:  "Početak nečeg velikog" - knjiga o odrastanju